دامنه نام یکتایی است که وب‌ سایت شما از طریق آن شناخته می‌ شود و به عنوان اولین برخورد کاربر با وب سایت شما اهمیت زیادی دارد.
نامی که برای دامنه خودتان انتخاب می کنید لازم است علاوه بر این که به یادماندنی و کوتاه باشد می بایست اطلاعاتی را درباره کسب کار شما به مشتری انتقال بدهد و از آنجایی که بیشتر دامنه های سطح بالا گرفته شده اند در حال حاضر انتخاب نام دامنه مناسب، کار آسانی نیست.
در این مقاله قصد داریم ابزارهای کارآمدی را برای انتخاب نام دامنه  به شما معرفی کنیم :

۱-BustAName

بوسیله این ابزار می توانید بهترین نام را با استفاده از ترکیب کلمات و کلمات هم معنی پیدا کنید. در سایت www.bustaname.com کلمات مورد نظر خود را که می خواهید در نام دامنه شما به کار رود وارد می کنید و منتظر پیشنهادات سایت می شوید.
همچنین در این سایت می توانید با وارد کردن دامنه در بخش بررسی از آزاد بودن دامنه خود مطمئن شوید.

۲-Name Mesh

یک سایت حرفه ای برای انتخاب نام دامنه که در صورتی که نام دامنه شما گرفته شده باشد پیشنهاد های جدید و زیادی برای انتخاب نام دامنه جدید به شما می دهد.
این ابزار با استفاده ی بیش از ۲۰ موتور این امکان را برای شما فراهم می کند. شما می توانید علاوه بر دیدن دامنه های کوتاه با رتبه بندی بالا ، ترکیبی از کلمات، کلماتی که مناسب برای سئو هستند و همچنین کلمات مرتبطی را بیاید. در صورتی که کلمات کلیدی را با فاصله تایپ کنید نتیجه ی بهتری خواهید گرفت.

Domainr -3

شما با وارد کردن نام مورد نظر خود در دامینر می توانید پیشنهادات بسیار جالب و خوبی از دامینر دریافت کنید. این سایت علاوه بر معرفی دامنه، دامنه های آزاد و غیر آزاد را نیز مشخص می کند.
دامینر علاوه بر معرفی بیش از ۱,۵۰۰ دامنه با رتبه بندی بالا دارای دو رابط خارجی برای سرویس دهی به مشتریان از سرور های مختلف است.

۴- NameBoy

NameBoy ابزاری است که به شما این امکان را می دهد، با وارد کردن یک یا دو کلمه ی کلیدی لیستی از ترکیب های متفاوتی از اسامی، دامنه ی هم قافیه با کلمات مورد نظر خود و بسیاری از حالت های دیگر را در اختیار داشته باشید.
روش کار با این سایت بسیار ساده است. شما کلمه ی کلیدی و توضیح مورد نظر خود را وارد می کنید این ابزار وضعیت دامنه های مختلف را به شما اعلام می کند. همچنین برای دامنه هایی که از قبل ثبت شده اند گزینه ای تعریف شده که شما می توانید با انتخاب آن پیشنهادی برای دریافت دامنه به شخص صاحب امتیاز اعلام کنید. به این ترتیب شانسی برای داشتن دامنه های از قبل ثبت شده را نیز خواهید داشت.

۵- Lean Domain Search

Lean Domain Search دامنه ای است که شما به وسیله ی آن می توانید خاص ترین اسامی را به وسیله ی پیشوند و پسوند های مناسب تولید نمایید. این ابزار نیز وضعیت دامنه را از لحاظ ثبت برای شما مشخص می کند. شما به راحتی می توانید با انتخاب دامنه ی مورد نظر خود از بین نتایج به دست آمده پیگیر وضعیت آن باشید.

Domain Puzzler- 6

Domain Puzzler یکی از سایت هایی است که چند گزینه ی متفاوت برای پیدا کردن دامنه ی مناسب را در اختیار کاربر می گذارد. این گزینه ها به ترتیب “آسان” ، “پیشرفته” ، “جادویی” می باشد که گزینه ی جادویی شبیه به ابزارهای ترکیب کننده عمل می کند و با در نظر گرفتن کلمه ی کلیدی مورد نظر شما و ترکیب با کلمات محبوب دامنه های مختلفی ارائه می کند در صورتی که گزینه ی آسان تنها می تواند بررسی کند که آیا این کلمه به صورت دامنه قابل ثبت است یا خیر. گزینه ی پیشرفته هم امکان انتخاب کلمات اضافی و کمکی را به شما می دهد و با ترکیب آنها با یکدیگر لیستی از دامنه آزاد و ثبت شده را ارائه می کند.

SuggestName -7

در SuggestName شما با دادن کلمه ی کلیدی مورد نظر خود به همراه پسوند، پیشوند و کلمات کامل کننده ی دیگر می توانید ترکیب مناسبی از آنها را دریافت کرده و در همان سایت با انتخاب بهترین دامنه از وضعیت ثبت آن مطلع شوید.

۸-Name Station

این سایت امکان بررسی انواع اسم ها و کلمات را به شما می دهد. شاید این جمله در نگاه اول مفهومی نداشته باشد اما با وارد کردن کلمه ی مورد نظر خود در Name Station می بینید که این سایت به سرعت مجموعه ای از واژه های مترادف و کلمات کلیدی مرتبط را به شما پیشنهاد می کند. همچنین شما می توانید معنی کلمات را مورد نظر خود را در آن بیابید و به این ترتیب بهترین کلمه را برای معرفی کار خود انتخاب کنید. این سایت نیز همانند سایت های دیگر با دریافت کلمه ی مورد نظر شما به همراه پسوند و پیشوندهای مناسب ترکیب های جالبی را نیز ارائه می دهد.

۹-DomainsBot

DomainsBot از سال ۲۰۰۴ یکی از بهترین ابزارهای شناخته شده برای ساختن دامنه ی خوب می باشد. این ابزار کلمه ی مورد نظر شما را دریافت می کند و به اسم های معنی دار و جالب تبدیل می کند، همزمان با این تغییرات دامنه هایی را برای شما نمایش می دهد که قابل ثبت باشند یا منقضی شده اند. در مواقعی دامنه هایی که برای فروش گذاشته شده باشند نیز مشخص می کند. برای بررسی دامنه ای که از آزاد بودن آن مطمئن نیستید هم امکان استفاده از Whois را نیز فراهم می کند.
دامین بات علاوه بر دامنه ی مناسب، نام های جذاب برای حساب کاربری توییتر و فیسبوک هم پیشنهاد می کند.

۱۰-NameTumbler

NameTumbler به وسیله ی ترکیب کلمه ی کلیدی شما با گروه پسوند یا پیشوندی که انتخاب می کنید لیستی از دامنه های ممکن را برای شما نمایش می دهد. شما می توانید حروف اضافه یا خط تیره ی بین کلمات را نیز انتخاب کنید. لیستی که به این ترتیب به شما ارائه می شود منحصر به فرد بوده و باعث بارش فکری برای انتخاب بهترین دامنه می شود.