مطمئناً بارها با یکی از معروف ترین خطاهای وب یعنی “Error ۴۰۴ – Page Not Found” در حین باز کردن سایت های مختلف روبرو شده اید. این صفحات یک تجربه کاربری ناخوشایندی برای هر کاربر محسوب می شود.
امروزه یکی از ملاک های گوگل برای سئو سایت، طراحی صفحه ۴۰۴ و معرفی آن می باشد. این نکته را در نظر داشته باشید، کاربر در سایت شما اصلا نباید با خطای ۴۰۴ روبرو شود و در صورتی که صفحاتی را حذف می کنید، بهتر است که به دیگر صفحات ریدایرکت کنید، در غیر اینصورت علاوه بر اینکه سایت شما مشمول جریمه گوگل خواهد شد، تاثیر منفی می تواند برروی سئو سایتتان داشته باشد.

دلایل بروز خطای 404

دلایل بروز خطای ۴۰۴  :

• ممکن است کاربر آدرس (URL) را به اشتباه وارد کرده باشد. در این صورت درحالی که کاربر در انتظار مشاهده یا دریافت صفحه یا سایر منابع است، درواقع منبع دیگری را از وب سرور درخواست کرده است.
• ممکن است کاربر آدرس (URL) را به درستی وارد کرده باشد. اما به دلایلی، منبع مورد نظر از سرور وبسایت حذف شده باشد.
• ممکن است مسیر منبع مورد نظر، یا اسم آن در سرور تغییر داده شده باشد. در این صورت به احتمال زیاد بدون ارجاع به URL جدید، با داشتن URL قدیمی، نمی‌توانید منبع مورد نظر را درخواست کنید.
• زمانی است که شما محتویات را از وبسایت خود حذف می کنید. و آدرس صفحات قدیم را به صفحات جدید، ریدایرکت نکرده اید. وقتی کاربری روی لینکی کلیک می کند که صفحه آن حذف شده، با خطای ۴۰۴ مواجه می شود. برای این منظور بهتر است که هر صفحه ای که حذف می شود، آدرس آن به یک صفحه مرتبط ریدایرکت شود .
• زمانی است که شخصی وبسایت شما را تحت یک لینک اشتباه(از نظر آدرس دهی) پیوند داده و یا به طور کلی وبسایت شما را به لینکی اشتباه متصل می کند.

برای شناسایی احتمال وجود هر نوع خطای ۴۰۴ در سایت خود می توانید به روش زیر عمل کنید :

برای این منظور بهترین گزینه استفاده از ابزار Google Webmaster است. برای استفاده از این ابزار می توانید مسیر Webmaster tool dashboard > Crawl errors > Not found > را طی کنید.
بعد از اینکار روی هر یک از لینک های نمایان شده کلیک کنید. سپس شما گزینه ای با نام linked from را خواهید دید که به شما اعلام می کند صفحات یافت شده از چه مکانی پیوند خورده اند.

رفع خطای ۴۰۴

۱٫بعضی از دلایل خطای ۴۰۴ واقعا نامعلوم است، حتی ممکن است که شما آدرس صفحه حذف شده را به صفحه دیگر ریدایرکت کرده باشید اما باز این اخطار نشان داده شود. بهتر است که چندبار دکمه Refresh یا F5 را چند بار بزنید تا اگر در کش سیستم وجود داشته باشد، از بین برود.
۲٫آدرس صفحه یا URL را بررسی کنید. ممکن است به اشتباه تایپ یا نوشته شده باشد. حتی ممکن است در لینک هایی که در سایت قرار گرفته است، آدرس به اشتباهی نوشته شده باشد.
۳٫سطح صفحات را در آدرس کم کنید. برای مثال فرض کنید که آدرس www.test.com/a/b/c.html برای دسترسی به یک صفحه سایت خود تعریف کرده اید. این آدرس کاملا طولانی است و کاربران خیلی حوصله تایپ ندارند پس بهتر است تا جایی که می توانید آدرس صفحه خود را کوتاه کنید.
۴٫زمانی که کاربران آدرس دقیقی را نمی دانند، آن را در موتورها، جستجو می کنند. پس سعی کنید حتما آدرس خود با کلمات ساده بنویسید که در سریعا در موتورهای جستجو نشان داده شود.
۵٫از کاربران بخواهید که کش مرورگر خود را پاک کنند. چون بعضی از آدرس ها در کش قرار می گیرند و صفحات قبلی را نشان می دهند.
۶٫اگر کاربران نتوانند به هر دلیلی سایت را پیدا کنند، با مسئولین سایت تماس می گیرند. پس حتما از قبل اطلاع رسانی کنید و راه تماس با سایت را دردسترس کاربران قرار دهید .

صفحات ۴۰۴ دشمنان سئو تلقی نمی شوند، اما به هر حال اصلا خوب نیست که یک لیست بلند بالا از صفحات ۴۰۴ در وبسایت خود داشته باشید. در واقع این صفحات تجربه کاربری ضعیف و ناخوشایندی را برای بازدیدکنندگان وبسایت فراهم می کنند. با توجه به اینکه ما با بهینه سازی موتور جست و جو همیشه سعی داریم یک تجربه کاربری خوب را برای کاربران وبسایت خود فراهم آوریم پس در همه حال باید مواظب چنین صفحاتی بوده، آنها را مدیریت و کنترل کرده تا تلاش های ما در جهت ارائه یک تجربه خوب برای کاربران هدر نرود.